Kipufysioterapia

Kipufysioterapia on yksi fysioterapian erityisaloista. Kipufysioterapian asiakkaita ovat usein henkilöitä, joilla on CRPS, fibromyalgia, hermovaurioita tai pitkittyneitä tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Kipujen alkuperä voi olla myös täysin tuntematon. Kiputilat vaikuttavat usein laaja-alaisesti asiakkaan arkeen kaikilla sen osa-alueilla.

Pitkittyessään kivusta tulee helposti monitahoinen ongelma ja olennaista onkin, että asiakkaan ja fysioterapeutin välille saadaan luotua luottamuksellinen terapiasuhde. Kuntoutusprosessit vaativat usein pitkäjänteisyyttä tuloksien saavuttamiseksi. Kipufysioterapian tavoitteena on usein mahdollisimman täysipainoinen arki, jota kipu ei jatkuvasti hallitse. Käytettävissä olevat keinot määräytyvät yksilöllisesti haastattelun ja tutkimuksien perusteella.

Kuten neurologisessa kuntoutuksessa, myös kipukuntoutuksessa on usein mukana moniammatillinen joukko alan ammattilaisia, kuten toimintaterapeutteja, lääkäreitä ja psykoterapeutteja. Ihanteellisessa tilanteessa toimivat työskentelevät saumattomasti yhteen.

Ota yhteyttä

Kerro minulle, kuinka voin auttaa juuri Sinua