Raijan tarina

Hei,

täällä tarinoi Raija ja kirjurina toimii avustaja Sari. Minä, Raija olen 62-vuotias lady ja Sari minun henkilökohtainen avustajani. Kuulun Kelan vaativan kuntoutuksen piiriin ja Eveliina on fysioterapeuttini. Fysioterapiassani on tärkeätä, että terapeutti hallitsee neurologista kuntoutusta. Olen saanut vuosien varrella muutaman aivoinfarktin ja istun nyt pyörätuolissa. Apua tarvitsen kaikissa arjen toiminnoissa, kuten tämän tarinankin kirjoittamisessa. Sari on mukana vapaa-ajan humputuksissa, kuten teattereissa ja erilaisissa konserteissa. Kahvi ja kulttuuri ovat lähdellä molempien sydäntä.

Olemme tehneet Eveliinan kanssa yhteistyötä vuosien ajan. Hän on vastannut kuntoutuksestani fysioterapian saralla. Olemme yhteistyössä miettineet merkityksellisiä asioita arkeeni liittyen ja panostettu sitten kuntoutuksessa niihin. Minulle on esimerkiksi tärkeää, että pystyn liikkumaan kodin ulkopuolella Sarin kanssa ja fysioterapiassa onkin mm. keskitytty harjoitteisiin, jotka tukevat hyvää istuma-asentoa pyörätuolissa.

Sarin yhteistyö on Eveliina kanssa hedelmällistä. Ajatuksia on jaettu puolin ja toisin ammattimaisesti. Minusta on ollut ihana huomata, että sekä fysioterapeuttini että avustajani aidosti välittävät minusta ja kuuntelevat myös mielipiteeni. Koska minulla on ajoittain puheen tuottamisessa haasteita, on hyvä, että saan itseni aidosti kuulluksi fysioterapiassa. Toivon todella, että yhteistyömme jatkuu tulevaisuudessa samoissa tunnelmissa.